Wie zijn wij?

Over Plameco

Plameco is opgericht in 1982 door Jo Spanjers, die het bedrijf startte als tweede standbeen van zijn timmerbedrijf. Door zijn ervaring die hij opdeed met werkzaamheden in en om het huis met zijn timmerbedrijf, kwam hij op het idee van spanplafonds; plafonds die duurzaam zijn, gemakkelijk te onderhouden, vochtbestendig, schimmel-, alg- en bacteriewerend en bovendien ook nog eens gemakkelijk te plaatsen én erg mooi! De spanplafonds bleken in de smaak te vallen en in 1985 neemt Jo dan ook de eerste franchisepartner aan in Nederland en start hij met het Plameco franchisesysteem. Maar niet alleen in Nederland slaan de spanplafonds aan, ook in België, waar de eerste franchisepartner in 1991 start en in Duitsland, waar de eerste franchisepartner in 1994 start.

Gedurende deze jaren heeft de ontwikkeling van het Plameco plafondsysteem niet stilgestaan. De spanplafonds werden verder ontwikkeld en in 1992 verkreeg Plameco het patent op haar unieke plafondsysteem dat het mogelijk maakt om een spanplafond binnen één dag te monteren. Deze unieke techniek maakt het niet alleen mogelijk dat de spanplafonds binnen één dag gespannen kunnen worden, maar neemt ook nog eens de overlast weg die ondervonden wordt bij andere plafondsystemen, zoals dat van afvalmateriaal en het moeten verplaatsen van meubels. Daarnaast werd in 2006 een nieuw spanplafondmateriaal in productie genomen, waarna het mogelijk werd om spanplafonds zonder naad tot 5 meter breed te produceren en in één dag te monteren. Ook werden met de (foto-)bedrukte spanplafonds en het klik-in-systeem voor verlichting w in 2007 twee belangrijke innovaties aan het assortiment toegevoegd. In 2011 werd dit assortiment nog verder uitgebreid met de mogelijkheid van een randloos spanplafond.

Plameco is ondertussen blijven groeien, waardoor het noodzaak werd dat er een nieuw pand ingericht werd voor het hoofdkantoor en voor scholings- en trainingsfaciliteiten. Dit pand werd in 2000 gerealiseerd, waarna Plameco verhuisde van Geldermalsen naar het nieuwe pand aan de A2 in Zaltbommel. Dit bleek een goede zet, nadat in 2003 in Duitsland de 50e franchisepartner haar deuren opende en dit aantal in slechts 3 jaar tijd verdubbeld werd toen in 2006 de 100e franchisepartner van start ging. Hierop volgend werd in april 2009 de eerste steen gelegd voor de nieuwbouw van de magazijnhal en de uitbreiding van de productiecapaciteit t.b.v. designplafonds. Bij de oplevering werd het aantal m2 voor productie verdubbeld naar 2.400. Plameco bleef echter groeien en in 2012 werd de markt verder uitgebreid naar Luxemburg en in 2013 naar Oostenrijk, toen daar de eerste franchisepartners van start gingen. Het jaar daarop sloot de 150e franchisepartner zich bij Plameco aan.

Deze fikse groei ging niet onopgemerkt en in 2008 kwam Plameco dan ook in de top 100 franchisesystemen van het Duitse magazine Impulse (uitgave 09/2008). In 2009 werd Plameco als enig buitenlands franchisesysteem door het F&C internationaal centrum voor franchisecoöperaties (Münster), onderscheiden met de F&C gold award 2009 en ook werd de accreditatie door het Duitse Franchise verband (DFV) vernieuwd. In 2010 ontvangt Plameco-partner André Feller de onderscheiding ‘starter van het jaar 2010’ en eindigt zo voor McDonald’s en Futterhaus. In 2011 komt Plameco de top 3 van ambachtelijke bedrijven binnen door te eindigen op plaats 27 in de top 100 beste franchiseondernemingen. In 2012 viert Plameco haar 30 jarige bestaan en wordt opnieuw de accreditatie van het DFV toegekend. Ook verdient Plameco in 2012 opnieuw de F&C gold Award met een bovengemiddeld hoge tevredenheid van de franchisepartners. Daarnaast stijgt Plameco in de Impulse-ranking top 100 franchisesystemen naar plaats 14 en in 2013 zelfs naar plaats 13, waarna Plameco op de 2e plaats van ambachtelijke bedrijven komt. De F&C Gold Award wordt ook in 2015 opnieuw toegekend voor de gemiddeld hoge tevredenheid van de franchisepartners.

Inmiddels hebben meer dan 170 bedrijven uit Nederland, België, Luxemburg, Duitsland en Oostenrijk zich aangesloten als vakbedrijf bij Plameco en we groeien nog steeds! We zijn daarom altijd opzoek naar nieuwe partners om ons netwerk uit te breiden. Voor meer informatie over het worden van Plameco franchisepartner neemt u contact op met de heer van Westreenen.

Tel: 0418-575040
Email: westreenen@plameco.com

Gratis brochure